Hvorfor er roning det bedste vi ved?

Roning er fantastisk for både vores krop og sjæl

Med et stort smil på læberne forlader vi robåden: Var det solnedgangen over Slien? Var det kampen med bølgerne? Var det det nordiske lys over Slien? Var det snakken med mandskabet eller stilheden i båden? Vi ved hyppigt slet ikke, hvorfor vi er i strålende humør, når vi kommer tilbage til bådhuset, men det er vi faktisk: ”Tak for turen”, igen og igen og igen

Roning har ekstremt høje fysiske krav og samtidig er en super givende motionsform. 

Det er styrketræning for både ben, ryg og arme:  Når du trainer regelbunden, har du mindre problemer med ryggen og hele din krop bliver mere oprejst. 

Idet du trainer bliver din uholdenhed og dermed din iltoptagelse forbedret: og det mindsker så risiko for hjertesygdomme og meget mere.

Skader: I modsætning til  f.eks. løb, som let kan belaste dine led, er roning mere skånsomt, fordi der ikke er nogen stød og hårde belastninger på dine led.

Men det bedste er: roning har også en stor meditativ moment: Når man ror,  skubbes unødvendige tanker og bekymringer bort. Det giver ro i hjernen og i sjælen, fordi bevægelse og tanke kommer til at følge samme rytme. Og det sørger så for at vi roere er tit lykkelige mennesker.

Man kan læse mere:

Alt.dk


Det bedste vi ved
1904%20s%c3%b8nderborg1